Danskarna ändrar upplägg efter fiaskosäsongen

Danskarna ändrar upplägg efter fiaskosäsongen

Foto: Wojta Zavřel

Dansk speedway stod för ett av sina mörkaste år sportsligt den gångna säsongen. Man misslyckades få med någon förare topp åtta i VM-serien som ger en direktplats till den kommande säsongen, man misslyckades i lag-VM där man blev utslagna redan i Event 2, man har ingen förare direktkvalificerad till nästa års EM-serie. Nu siktar man på förnyelse för att komma tillbaka i gammalt slag.

Det danska motorsportförbundet meddelande under tisdagen att man gör något av en rockad inför den kommande säsongen i och med den gångna säsongens usla resultat. Bland annat sparkar man ut Hans Andersen och Leon Madsen från landslagets bruttotrupp, samtidigt som Nicki Pedersen självmant valt att lämna.
— Det måste ske en förnyelse i dansk speedway. Det är det viktigaste och jag vill inte stå i vägen för de förarna som ska bära fram sporten i framtiden, säger Pedersen till förbundets hemsida.

Truppen minskas
In i det danska landslaget kommer vi istället få se den yngre trion Mikkel Michelsen, Anders Thomsen och Mikkel Bech. Dessa kommer tillsammans med resterande förare i seniortruppen åka till Fuerteventura på Kanarieöarna i januari för ett träningsläger. Samtidigt meddelar förbundet också att man valt att minska antalet förare i landslaget.
— Vi har medvetet smalnat av truppen för att kunna ge förarna mer uppmärksamhet och stöttning, säger förbundskaptenen Hans Nielsen.

Ny talangserie
De tre förbundskaptenerna i Hans Nielsen, Erik Gundersen och Henrik Möller, kommer tillsammans ta fram en ny serie för den så kallade ”Talangtruppen”. Detta för att få förarna inom denna trupp att få mer åktid. Man kommer också fortsätta med träningsmatcher mot grannländerna.
— Vi kan konstatera att många av våra juniorer får för lite åktid i sina respektive lag. Det vill vi råda bot på genom en kontinuerlig serie och några inofficiella landskamper, vilket intensifierar det pågående utvecklingsarbetet, båda till förmån för förarna och till fördel för vår förmåga att utrusta dem bättre för framtiden.

Danska seniortruppen 2018:
Niels Kristian Iversen, Kenneth Bjerre, Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen, Mikkel Bech, Mikkel Michelsen, Anders Thomsen.

Danska juniortruppen 2018:
Frederik Jakobsen, Tim Sørensen, Kasper Andersen, Mads Hansen, Jason Jørgensen.

Talangtruppen 2018:
Jonas Jensen, Christian Thaysen, Jonas Seifert, Mikkel B. Andersen, Sam Jensen, Matias Nielsen, Martin S. Hansen, Emil Pørtner, Sebastian Mortensen, Morten Piepenbrinch, Jannik B. Sørensen, Kenneth Jürgensen, Marius Nielsen, Jacob Højmark, Nick Agertoft, Emil Breum, Benjamin Basso, Frederik Kristiansen, Magnus Kiel Jensen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *