Pedersen borta juni ut – Kildemand ersätter i Horsens

Pedersen borta juni ut – Kildemand ersätter i Horsens

Foto: Sandra Davidsson

Nicki Pedersen blir borta minst juni ut, det meddelar han via sin Facebooksida. Samtidigt står det klart att det blir Peter Kildemand som ersätter sin skadade landsman i Horsens Grand Prix på midsommardagen.

Nicki Pedersens skada är fortfarande oklar. Det var i slutet av maj den danska VM-stjärnan kraschade hårt och landade på nacken. Pedersen fördes med ambulans till sjukhus där man trots magnetröntgen inte kunde avgöra om det var en ny fraktur på ryggkotan eller om det var den gamla från i fjol som slagits upp på nytt. Pedersen meddelar idag via sin Facebooksida att specialisterna är ganska säkra på att det är en ny fraktur det rör sig om på den sjunde ryggkotan. Detta medför att det finns en stor risk för skada på nerverna mellan den sjätte och sjunde kotan.

Ny magnetröntgen i juli
För att vara helt säkra på detta kommer Pedersen få gå igenom en ny magnetröntgen i början av juli. Man förklarar att detta beror på att man måste vänta minst fem veckor mellan scanningarna. Pedersen accepterar specialisternas utlåtande, även om diagnosen fortfarande är oklar, men erkänner att det är väldigt svårt att ta in då hungern att få köra igen växer sig starkare för varje dag som går. Teamet meddelar att man hoppas få se Pedersen tillbaka på banan igen i juli.

Landsmannen Peter Kildemand kommer att ersätta Pedersen vid Horsens VM-deltävling nästa lördag. Det blir därmed den tredje VM-tävlingen i rad Kildemand kör i Pedersens ställe.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *