Eskilstuna kan få VM-final

Eskilstuna kan få VM-final

Smedstadion kan stå värd för finalen av lag-VM den kommande säsongen. Foto: Erik Kruse

Enligt Eskilstuna Kuriren kan Eskilstuna och Smedstadion stå värd för finalen av lag-VM den kommande säsongen. Smedernas nya klubbchef Håkan Ringkvist (tidigare ordföranden) säger till tidningen att man anmält intresse men inte fått något svar än.

— Vi har anmält vårt intresse och det är fortfarande öppet. Vi väntar på ett konkret svar och när det kommer får vi ta ställning till hur vi ska göra. Det beror på hur det ser ut ekonomiskt, vad man kan få för hjälp av kommunen och sponsorer för att driva runt det. Det är en stor apparat, berättar Ringkvist för tidningen.

I Smedernas trupp inför den kommande säsongen finns lag-VM-aktuella Fredrik Lindgren, Niels Kristian Iversen, Michael Jepsen Jensen, Mikkel Michelsen och Andzejs Lebedevs.

Senast Smedstadion hade lag-VM var semifinalen 2005. Då bjöds publiken på en spektakulär tävling som avgjordes först i det sista heatet när Leigh Adams tog sig förbi Tomasz Gollob på mållinjen vilket skickade Sverige direkt till final. Sverige fixade sedan silverpengen bakom omöjliga hemmanationen Polen.

Vilka datum lag-VM körs är inte bekräftat ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *