Jonasson till King’s Lynn – som sparkar två

Jonasson till King’s Lynn – som sparkar två

Foto: Matilda Bengthsson

Tomas H Jonasson har gjort klart med King’s Lynn Stars i den brittiska högstaligan, The Premiership, det meddelar klubben via sin hemsida idag. Samtidigt passar man på att sparka australiensarna Chris Holder och Troy Batchelor, man river också det nyskrivna kontraktet med polacken Kacper Gomolski.

Tomas H Jonasson är tillbaka i brittisk speedway för första gången sedan 2013. Jonasson har skrivit på för King’s Lynn och gör debut för klubben nu på onsdag när man möter Swindon Robins på hemmaplan. Jonasson med team har jobbat hårt för att få till en lösning i den brittiska ligan efter brist på körtid i sin polska klubb Daugavpils.
— Det är ingen hemlighet att min klubb i polska ligan har problem med ekonomin och därför försvinner åkningar ifrån schemat, likaså inkomst. Därav tog vi beslutet att åka över till England. Mera körning för hålla kroppen i form framförallt, skriver svensken på sin Facebooksida.

King’s Lynn sparkar den australiensiska duon Chris Holder och Troy Batchelor. Upprinnelsen ska vara efter att de båda vägrat köra klart matchen mot Poole tidigare den här månaden. Förarna i framförallt King’s Lynn tyckte att banan var alldeles för farlig, och då valde Holder att helt sonika inte åka ut och köra, samtidigt som Batchelor påstod sig blivit skadad. Holder blev avstängd från all speedway i den brittiska ligan efter detta.

King’s Lynn plockar förutom Jonasson även in dansken Mikael Palm Toft. Polacken Kacper Gomolski skrev kontrakt med klubben i fredags, men meddelar idag via sin Twitter att kontraktet blivit rivet utan förvarning.

2 Responses

  1. Göran Jonsson skriver:

    För att hålla till i toppen krävs att köra i engelska ligan. Polska banor ser ut att vara för lättkörda.

  2. Zbigniew skriver:

    Snacka inte skit o polska banor,du har inte blekaste aning hur ser dom ut i verkligheten. Vi i Polen har mängder av olika slags speedway banor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *