7 Lag kör division 1 2018

7 Lag kör division 1 2018

Foto: Nicole Henderson

Nu är även lagen i Divison 1, ungdomsserien och den nystartade 250cc serien spikade.

Div. 1 = 7 lag / 4-lagsmatcher

Division 1 som ifjol innehöll 12 lag bantas aningen och kommer kommande säsong att köras med 7 lag som liksom dem senaste åren kommer köra 4-lags matcher. Indianerna, Masarna och Västervik är dem enda elitserielagen som väljer att anmäla ett lag till serien vilket måste ses som ett enormt bakslag och flera klubbar bör se över sin verksamhet.

Brassarna
Indianerna
Kavaljererna
Masarna
Vargarna Speedway
Västervik
Örnarna

 

250cc Serien = 6 lag / 6-lagsmatcher

Ifjol deltog 250cc förarna som en del i Division 1, kommande säsong kommer man att köra i en egen serie, serien kommer köras genom 6-lags matcher. Trots starthjälp av SVEMO med motorer är det ändå bara 3 elitserielag som har anmält ett lag, plus Västervik och Lejonen som kommer till start med kombinationslag.

Dackarna
Eskilstuna Smederna
Hagfors Ungdom
Masarna
Vikingarna
Västervik-lejonen

 

Ungdomsserien = 8 lag / 4-lagsmatcher

Ungdomsserien kommer likt tidigare säsonger att köras genom 4-lags matcher. Med viss glädje kan vi konstatera att serien kommer inne hålla samtliga elitserieklubbar, även Piraterna kommer delta genom kombinationslag ihop med Kumla. Dock kan vi även här konstatera att 4 lag försvinner däribland Vikingarna och Valsarna som istället kommer köra i 250cc serien.

Dackarna
Eskilstuna Smederna
Indianerna- Piraterna
Lejonen
Masarna
Rospiggarna
Vetlanda Speedway
Västervik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *