Hancocks säsong kan vara över

Hancocks säsong kan vara över

Foto: Nicole Henderson

Den regerande världsmästaren Greg Hancock kan missa återstående del av säsongen på grund av den axelskada han slog upp i hemmet i förra veckan. — Jag inser att det kan vara färdigåkt för i år, men än vill jag inte tänka så, berättar amerikanen för Corren.

Det var i onsdags förra veckan som den regerande världsmästaren Greg Hancock slog axeln ur led vid ett fall i hemmet. Hancock drog själv tillbaka axeln i rätt läge och åkte till Cardiff i hopp om att kunna köra obehindrat. Vid fredagens träning hoppade axeln återigen ur led och enligt vittnesuppgifter föll Hancock ihop av smärtan.

Hancock valde ändå att starta tävlingen på lördagen, men var tvungen att bryta i sitt första heat då axeln hoppat ur led igen. I måndags besökte amerikanen läkare där man konstaterade att en operation måste till. Tyvärr är det inte gott om tider för såna här operationer just nu och därför finns det risk att Hancock missar resterande del av säsongen.
— Jag vill väldigt gärna komma tillbaka innan säsongen är över och åtminstone köra någon eller några tävlingar till för att ha något att jobba utifrån över vintern till nästa säsong. Jag förstår givetvis att det kan vara över redan nu, men vill inte se det så än, säger Hancock till Corren.

Hancock ligger just nu på en tionde plats i VM-tabellen med 45 inkörda poäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *