Veckans startsjua: omgång 9

Veckans startsjua: omgång 9

Foto: Erik Kruse

Vi tar fram de sju förare som vi tyckt stått ut mest i varje omgång. Vi använder samma regler som lagledarna när de plockar ut sina lag till matchdagarna: minst 2 svenska förare, 10.250 i taksnitt och 9.000 i golvsnitt. Förarnas ingångssnitt bestämmer om de är placerade på en ordinarie plats eller på en reservplats. Till denna omgång hör matcherna Piraterna – Masarna (49-40), Eskilstuna Smederna – Indianerna (47-43), Dackarna – Elit Vetlanda (44-46) samt Lejonen – Rospiggarna (48-42).

1.  Piotr Pawlicki, Lejonen 13+1 (5)
— Den unge polacken fortsätter att övertyga i sitt Lejonen. Vinner fyra av sina fem heat och punkterar matchen mer eller mindre i heat 14.

2. Peter Karlsson, Piraterna 14+1 (6)
— Vilken comeback av ”PK”. Flög fram från tejpen och åkte speedway som på gamla dagar. Kan vara den injektion Piraterna behöver för att nå slutspel och således rädda säsongen. Världens bästa Karlsson är tillbaka!

3. Patryk Dudek, Dackarna 13 (5)
— Stormtrivs på speedwaycykeln för tillfället. Åker snyggt och tar bra beslut på banan. 13 poäng är bra, men det hjälpte inte när Dackarna förlorade derbyt mot Elit Vetlanda med två fjuttiga poäng.

4. Andzejs Lebedevs, Eskilstuna Smederna 13 (6)
— Kör sin livs speedway. Fullständigt flyger fram på alla banor i världen. 13 poäng kunde, och kanske borde, varit fler från reservplats. Men det var ändå första matchen i Elitserien för i år. Dödade matchen med kompisen Zagar i heat 14. Otroligt viktig kugge för Smederna inför avslutningen av serien.

5. Matej Zagar, Eskilstuna Smederna 14+1 (5)
— När Smederna behövde det som mest levererade Matej. Gör nog sin bästa match i Smederna någonsin. Full pott och stor matchvinnare när laget tog ett steg mot en slutspelsplats.

6. Victor Palovaara, Indianerna 7+1 (5)
— Äntligen fick Victor till det i år. 7+1 på bortaplan är riktigt bra. Var med och körde in två femettor mot meriterat motstånd. Vi får hoppas att det är nu det vänder för den lovande Värmlandspôjken.

7. Nike Lunna, Rospiggarna 11+1 (5)
— Den unga finnen fortsätter imponera, främst på bortaplan. Tar poäng i samtliga heat och är den som visar framfötterna när lagets världsstjärnor sviktar. Går en riktigt spännande framtid till mötes.

Sammanlagt lagsnitt: 9,955

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *