Milik tar sista platsen i Indianerna

Milik tar sista platsen i Indianerna

Vaclav Milik stannar i Kumla. Foto: Erik Kruse

Det blir tjecken Vaclav Milik som tar den sista ordinarie platsen i Indianernas lagbygge inför kommande säsong, det meddelar klubben under måndagskvällen via sin Facebooksida.
– Vår gemensamma ambition har ända sedan sommaruppehållet varit att få till en fortsättning i Indianerna och idag kan vi bekräfta att kontraktet är i hamn, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

Milik har haft en strålande säsong både i Indianerna som i övrigt. I Sverige blev det en tredjeplats i den interna poängligan i debutsäsongen för Indianerna som fixade elitseriekontraktet i sista matchen i grundserien. I Polen blev det silver med Wroclaw, precis som i den tjeckiska ligan med Pardubice.

Individuellt har den talangfulle tjecken chans på EM-guldet med en deltävling kvar att köra då han endast ligger fyra poäng bakom ledande Andzejs Lebedevs. Milik slog nyligen till och vann den klassiska Guldhjälmen på hemmabanan i Pardubice och blev den första tjecken att vinna tävlingen sedan 1996.

Indianernas trupp 2018
Piotr Protasiewicz, Polen (1,887), Vaclav Milik, Tjeckien (1,722), Kenneth Bjerre, Danmark (1,719), Adrian Miedzinski, Polen (1,711), Anders Thomsen, Danmark (1,522), Bjarne Pedersen, Danmark (1,180), Victor Palovaara, Sverige (1,000), Ludvig Lindgren, Sverige (0,946), Viktor Bergström, Sverige (0,500).

Fotnot: Det kan fortfarande tillkomma förare med 0,500 i snitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *