Pedersens säsong är över – siktar på comeback till nästa säsong

Pedersens säsong är över – siktar på comeback till nästa säsong

Foto: Vojtěch Zavřel

Den trefaldige världsmästaren, dansken Nicki Pedersen bekräftar idag att hans säsong är över. Pedersen, som gjorde en ny skanning på sin skadade nacke igår, berättar för Ekstra Bladet att han kommer att försöka göra comeback nästa säsong. — Om det går bra kan jag komma tillbaka till cykeln nästa år, säger Pedersen som ska göra ännu en skanning av nacken i november.

Nicki Pedersen var inblandad i en rejäl krasch vid Guldhjälmen i Tjeckien i fjol. Han fick rejäla nackskador men kunde komma tillbaka redo för en ny säsong till 2017. I slutet av maj i år var han återigen inblandad i en rejäl krasch, där han landade tokigt på sin nacke igen. Efter flera månaders osäkerhet då läkarna inte varit säkra på om det varit en ny skada eller om det är samma som slagits upp igen, gjorde så Pedersen sina första varv på banan vid en träning i slutet av juli.

Pedersen sa då att det kändes bra, men att han skulle vänta tills nästa skanning av nacken innan han visste något om framtiden. Igår kom så domen från läkarna.
— Jag har fått beskedet nu. Jag är färdig för i år. Jag har haft tur eftersom skanningen har visat att läkningen går bra, säger Pedersen till Ekstra Bladet.

Den trefaldige världsmästaren bekräftar för tidningen att han siktar på att göra comeback till nästa säsong igen. Det definitiva beskedet kommer efter en ny skanning som dansken kommer göra i november.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *