Supertalangen Chugunov till Rospiggarna

Supertalangen Chugunov till Rospiggarna

17-åringen Gleb Chugunov är klar för Rospiggarna till kommande säsong. Foto: Erik Kruse

Rospiggarna har gjort klart med den ryska supertalangen Gleb Chugunov, det uppger klubben via Norrtelje Tidning idag. 17-åringen från Salavat i Ryssland har tagit speedwayvärlden med storm med framskjutna resultat i flera stora tävlingar. Bland annat hade Chugunov stor del i det ryska skrällbronset i lag-VM tidigare i somras.

— Jag ser Chugunov som om inte den allra bäste så i alla fall bland de absolut bästa i sin åldersgrupp. Inledningsvis är han tänkt som vår back up-förare, men han kommer att få köra matcher, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg till Norrtelje Tidning.

Individuellt har ryssen, som fyller 18 i december, fixat en fjärdeplats i JEM och en femteplats i U19-EM. Han var också en hårsmån från att kvala in till årets JVM-serie, men fick sig se besegrad i ett särkörningsheat i kvalet i Eskilstuna. Det blev också en fjärdeplats i den klassiska Guldhjälmen nyligen efter riktigt mogen och fin speedway runt ovalen i Pardubice. I början av september kom årets höjdpunkt individuellt när Chugunov blev rysk juniormästare.

— Jag har haft kontakt med Chugunov en längre tid, jag känner hans mekaniker som tidigare jobbat med Andreas Jonsson. Sedan har även Jason Doyles mekaniker och manager hjälpt honom i Polen så vi har rätt bra koll på honom. Jag känner att det här kan bli hur bra som helst på sikt, avslutar Teurnberg till tidningen.

Chugunov går in på snittet 1,250.

1 Response

  1. Stephen skriver:

    STORT GRATTIS! En mycket mycket bra Signing!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *